De Hel van het Noorden: monteurs van Dynamx trotseren de kou van de vriescellen bij Holiday Ice

30 juli

Het is 1963, de winter die elke Nederlander zich nog herinnert als de koudste van de twintigste eeuw. Terwijl Reinier Paping door de ijzige winden en over het verraderlijke ijs van de Elfstedentocht ploegde, worstelden de deelnemers met temperaturen die zelden boven de -18°C kwamen. Ze noemden het terecht de "Hel van het Noorden", een bijnaam die ook vandaag de dag in Friesland weer tot leven komt, maar dan in de vriescellen van Holiday Ice, een private label ijsfabrikant die aan alle grote supermarkten in binnen- en buitenland levert.

Fast forward naar nu, waar onze monteurs van Dynamx de modernere "Hel van het Noorden" trotseren. Dit keer geen bevroren kanalen of eindeloze sneeuwstormen, maar de bittere kou van een vriescel, waar het permanent -25°C is. Dit is geen gewone werkdag; dit is een missie op 10 meter hoogte, waar onze monteurs de cruciale taak hebben om de wifi-verbinding te herstellen in een omgeving die nauwelijks vergevingsgezind is.

WhatsApp Image 2024-07-09 at 12.23.26 (2).jpeg

Net als de schaatsers in 1963, die elke hobbel, scheur en bevroren stukje ijs trotseerden, moeten onze monteurs omgaan met hun eigen obstakels: verplaatsbare stellingen die vol staan met pallets, een heftruck (nota bene verwarmd van binnen!) die continu door de hal zoeft, en de ongenadige kou die elke minuut zwaarder drukt op hun doorzettingsvermogen. Want net als de Elfstedentocht, is er geen ruimte voor fouten. Als de wifi-verbinding wegvalt, weet je niet meer waar de pallets staan en dreigt chaos.

De uitdaging om op grote hoogte te werken, met bevroren vingers en een zicht dat soms wordt belemmerd door de adem die in de lucht bevriest, maakt dit werk niets minder dan een moderne versie van die historische tocht. De vriescel is het moderne ijs, de palletscanner de schaatsen, en de wifi-zenders zijn de stempelposten die absoluut niet gemist mogen worden.

WhatsApp Image 2024-07-09 at 12.23.26 (1).jpeg

Onze monteurs zijn niet zomaar mannen met gereedschap; ze zijn de Reinier Paping van de techwereld, onvermoeibaar en vastberaden om hun missie te volbrengen, ongeacht de omstandigheden. Elke stap omhoog, elke zender die vervangen wordt, brengt hen dichter bij de finish. 

Met dezelfde toewijding waarmee de schaatsers in 1963 de finish bereikten, zorgen onze monteurs ervoor dat Holiday Ice weer op volle snelheid kan draaien. Want in Friesland weten we: de kou mag dan bikkelhard zijn, maar het doorzettingsvermogen is altijd sterker.

tumbnail.PNG

De monteurs van Dynamx bewijzen, net als de helden van de Elfstedentocht, dat niets hen tegenhoudt—niet de kou, niet de hoogte, en zeker niet de uitdaging om de "Hel van het Noorden" te trotseren. Zoals bij de legendarische tocht van Paping, wacht hen geen onmiddellijke huldiging, maar wel het stille respect van een perfect werkend systeem dat weer soepel functioneert, zodat supermarkten hun vriezers opnieuw kunnen vullen met de ijsjes van Holiday Ice.